Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


torstai 5. toukokuuta 2016

Toukokuun kausimenu: Vuohenjuusto-parsacrostinit (villi)yrttisalaatin kera

Mahtavaa, kun kelit lämpenevät ja pikkuhiljaa saa jo tuoreita raaka-aineita myös omasta maasta. Toukokuun ruuissa pääosaa näyttelevät ainakin parsa, raparperi ja orvokki. Toivottavasti myös korvasieni, jos kelit vaan sallivat. Alkuruuaksi toukokuussa on tarjolla herkullisia crostineja, jotka toimivat mahtavasti myös äitienpäivän aterialla.


Vuohenjuusto-parsacrostinit (villi)yrttisalaatin kera


Crostinit

1 patonki
50 gr vuohenjuustoa
1 tomaatti
6 parsaa
1 pieni salottisipuli
suolaa
pippuria
sokeria
vaaleata balsamicoa
oliiviöljyä

Aloita crostinien teko parsa-tomaattisalsasta. Kuori parsat ja keitä ne kypsiksi. Jäähdytä parsat kylmän veden alla. Ota parsoista talteen nuput ja leikkaa ne pitkittäin puoliksi. Hienonna loput parsat kulhoon. Lisää kulhoon hienonnettu salottisipuli, ja kuutioitu tomaatti (poista sisus tomaateista). Sekoita salsan joukkoon suola, pippuri, sokeri ja balsamico. Mausta maun mukaan.

Leikkaa vuohenjuusto siivuiksi ja paista vuohenjuustokiekot leivinpaperin päällä rapeiksi. Jos haluat voit maustaa vuohenjuuston tilkalla hunajaa. Paista samalla pannulla myös patonkisiivut oliiviöljyssä rapeaksi. 

Kokoa crostinit. Laita patongin pala lautaselle, lisää päälle tomaattisalsaa, vuohenjuustokiekko ja parsannuppu. Tarjoa (villi)yrttisalaatin kanssa.

(Villi)yrttisalaatti

1 rucolanippu
1/2 lehtipersiljanippu
1/2 viinisuolaheinänippu
tai 
1 dl maahumalaa
0.5 dl vuohenputkia
0.5 dl isomaksaruohoa

oliiviöljyä
suolaa

Pese salaattiaineet ja kuivaa ne hyvin. Sekoita salaatin raaka-aineet keskenään ja lisää joukkoon tilkka hyvää oliiviöljyä ja hippusellinen sormisuolaa. Tarjoa crostineiden kanssa. 

Juomasuositukset

Ensimmäisenä suosittelemme vuoden 2016 kuohuviiniä itävaltalaista Stift Klosterneuburg Mathäi Brut:ia, jonka saimme maahantuojalta maisteluun. Kuohuviini on tehty samppanjamenetelmällä Itävallan omasta rypäleestä Gruner Veltlinerista. Viini tuoksu on kypsän sitruksinen ja aavituksen valkopippurinen. Maku on erittäin kuiva ja todella tasapainoisen omenainen ja yrttinen. Jälkimakua leimaa ihastuttava mineraalisuus Viinin mousse on miellyttävä. Loistava ruokaviini, joka hapot leikkaavat loistavasti vuohenjuuston rasvasuutta. Todellinen löytö hintaluokassaan 15. 98€. 

Toisena suosituksena annokselle suosittelemme vuohenjuuston pariksi klassista Sancerrea. Domaine Franck Millet Sancerre 2015 istuu parsan ja vuohenjuuston kaveriksi melkein täydellisesti. Viinin hinta-laatusuhde 18.89 € on erittäin hyvä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti