Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


lauantai 31. lokakuuta 2015

Kurpitsa-vuohenjuustopiirakassa maistuu sesongin paras raaka-aine

Tytön 2-v synttäreille tuli tehtyä vahingossa niin hyvää suolaista piirakkaa, että laitetaan ohje myös blogiin. Kurpitsa on yksi syksyn parhaista kasviksista, josta olen oppinut tykkäämään vasta parin viimeisen vuoden aikana. Todella monipuolinen raaka-aine, joka taipuu niin suolaisiin kuin makeisiin herkkuihin.

Kurpitsa-vuohenjuustopiirakka (yksi normaalikokoinen piirakkavuoka)

1 kpl suolaista piirakkapohjaa (voit tehdä pohjan myös itse)

Täyte:

1/2 butternut-kurpitsaa
1 iso sipuli
1 pkt pehmeätä vuohenjuustoa
1/2 pkt manchegoa
2 kanamunaa
2 dl maitoa
suolaa
mustapippuria
50 gr manteleita

Paahda kuoritut ja kuutioiksi leikatut kurpitsanpalat+samankokoiset sipulinpalat uunipellillä n.200asteessa 15-20 minuuttia. Kurpitsat ovat valmiita, kun ovat pehmenneet ja saaneet hiukan väriä. Levitä sulanut piirakkapohja piirakkavuokaan. Laita pohjan päälle kurpitsat+sipulit, levitä päälle pehmeä vuohenjuusto ja pienemmäksi rouhitut mantelit. Sekoita kulhossa maito, kananmunat ja mausteet. Kaada maito-munaseos piirakan täytteen päälle tasaisesti. Raasta piirakan päälle vielä juustoa ja paista piirakka 200 C noin 40 minuuttia, kunnes juusto on kauniisti paahtunut ja muna-maitoseos hyytynyt. Tarjoa piirakka vihreän salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti